Nätverksträff om nyföretagande för nyanlända

3 maj 2018

Nätverksträff om nyföretagande för nyanlända

"OpenCup - Ny i Sverige" anordnades för att uppmuntra nyanlända att starta företag. Här fanns möjlighet till information om nyföretagande, mingel samt att knyta nya kontakter. Träffen arrangerades av DoubleCup, Innovatum Start-up och NyföretagarCentrum. Medverkande var även ALMI, Arbetsförmedlingen, Drivhuset samt Support Group Network.

Information från aktörerna
Under nätverksträffen berättade ALMI, Drivhuset, Innovatum Start-up och NyföretagarCentrum lite kort om hur respektive aktör kan bidra och stötta deltagarna när de väl tar steget att starta företag. Det blev intressanta samtal och där många hade frågor och funderingar som kunde besvaras under presentationerna.

Från Ungern till att starta företag i Sverige
Gabriella Misztine Toth från PannonApp var även med under träffen. Företaget tillverkar ett pedagogiskt verktyg för undervisning. Hon gav sin bild av hur det var att starta företag i Sverige och hade många kloka tips att dela med sig av. Därefter fick deltagarna mingla runt för att bolla tankar och idéer.

Vill du och din arbetsplats arrangera en branschspecifik nätverksträff?
DoubleCup anordnar konkreta möten mellan näringsliv och nyanlända. Kontakta oss genom att klicka på länken här nedan.