OM OSS

Om DoubleCup

Näringslivets engagemang är en grundsten i samhällsutvecklingen och de ville på ett enkelt sätt bidra till integration. Trollhättans Näringslivsråd tog därför initiativ till DoubleCup.

DoubleCup skapar integration och nätverkande genom personliga och enkla möten på arbetsplatser. Det sker vid förutsättningslösa fikamöten mellan Framtidsguider (personer från företag/organisation eller offentlig verksamhet) och Kandidater (nyanlända i etableringsfasen eller asylsökande).

Framtidsguiden blir mentor för en timma. Med sina kunskaper och erfarenheter om hur den svenska arbetsmarknaden fungerar kan frågor som Kandidaten har besvaras. Kanske har Framtidsguiden kontakter i sitt nätverk som kan hjälpa Kandidaten vidare både karriärmässigt och socialt?

Varför DoubleCup?

I Sverige är det viktigt med både professionella och sociala kontaktnät, vilket är svårt att bygga upp från grunden. Genom DoubleCup kan näringslivsrepresentanter (chef eller medarbetare) träffa asylsökande eller nyanlända för att bolla tankar och idéer om hur den svenska arbetsmarknaden och det svenska samhället fungerar.

Som Framtidsguide ställer du upp med en timme av din tid, en kopp kaffe och nyfikenhet för Kandidatens situation. Dina kunskaper och erfarenheter gör att du kan fungera som en Framtidsguide och kan svara på frågor eller resonera tillsammans med Kandidaten om rätt steg in i framtiden. Första steget till inkludering är att prata och lära känna varandra under lättsamma former.

Hur går det till?

 1. Intresseanmälan
  Skicka in intresseanmälan om förutsättningslöst fikamöte med asylsökande eller nyanländ via hemsidan.

 2. Matchning
  Vi kontaktar dig för att boka mötestid och matcha Kandidat(-er) utifrån eventuella önskemål om intressen eller kompetenser.

 3. Genomförande
  DoubleCup-möte genomförs på Framtidsguidens arbetsplats. Ta gärna bild på er trevliga fika.

 4. Uppföljning
  Efter genomfört DoubleCup-möte gör vi en lättare uppföljning och publicerar bild med kort kommentar i sociala medier.

Finansieras av:

Tidigare lyfts fram av: